Usluge

Kontaktirajte nas
Šaptano tumačenje

Šaptano tumačenje


Šaptano tumačenje ili chuchotage oblik je tumačenja u kojem se prevoditelj nalazi jako blizu govornika i tihim glasom simultano prevodi, kako ne bi ometao druge sudionike događanja. Ova vrsta prevođenja pogodna je za malu grupu ljudi. Šaptano tumačenje uglavnom se primjenjuje kao alternativa simultanom ili konsekutivnom prevođenju.
 

  • Šaptano tumačenje slično je simultanom tumačenju, no prilikom prevođenja nije potrebna oprema. Ipak, ponekad postoje situacije kad slušatelj ima bežičnu slušalicu putem koje može pratiti prevođenje dok tumač prevodi koristeći mikrofon.
     
  • Zahtjevnost šaptanog tumačenja leži u tome što prevoditelj mora govoriti dovoljno glasno da ga čuju oni kojima je prijevod namijenjen, a istovremeno dovoljno tiho da ne ometa ostale. Zbog toga predstavlja napor za glasnice i sluh prevoditelja. Ova vrsta prevođenja povećava razinu buke u dvorani, stoga je zahtjevna i za slušatelje. 

 

Organizirate li sastanak, seminar ili neki drugi oblik događanja za koje su Vam potrebne usluge šaptanog tumačenja, slobodno nam se obratite s punim povjerenjem i omogućit ćemo Vam prevođenje u skladu s Vašim potrebama s najvišim stupnjem tajnosti podataka i sigurnosti informacija. Svi podatci i informacije izneseni u sklopu tumačenja strogo su povjerljivi. Najvišu razinu povjerljivosti podataka u INTERPRETI jamči certifikat ISO 27001:2005.


Ukoliko imate nedoumice glede odabira načina tumačenja za pojedini događaj, INTERPRETA pruža besplatne usluge konzultiranja. Naši savjetnici stoje Vam na raspolaganju i svojim savjetima olakšat će Vam izbor.